Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання практичної допомоги платникам щодо використання електронних сервісів

опубліковано 28 грудня 2023 о 15:08

Фахівці Гадяцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області надають  інформаційно-роз'яснювальну роботу з платниками податків, які відвідують Гадяцьку  ДПІ, зокрема, з надання практичних рекомендацій, проведення на вчальних тренінгів щодо користування електронними сервісами ДПС. 

Зокрема, проводиться роз'яснювальна робота щодо переваг подання звітності в електронному вигляді, за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", завдяки якому скорочується час на оформлення та подання звітності до контролюючого органу.  

Працівники  ДПІ на конкретному прикладі показують, як зробити ту чи іншу дію в Електронному кабінеті платника (cabinet.tax.gov.ua). А також нагадують, що за допомогою даного сервісу можна звірити стан розрахунків з бюджетом, звірити реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та інше. 

Платникам рекомендовано використовувати застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS.  

Крім того, платники отримують інформацію щодо порядку нарахування та сплати майнових податків, МПЗ, обов’язковості погашення податкового боргу, належного оформлення найманої праці, можливості отримання податкової знижки, обов’язку використання РРО/ПРРО, щодо порядку оподаткування благодійної допомоги, наданої внутрішньо переміщеним особам, щодо форми призначення платіжної інструкції згідно стандарту ISO 20022. 

Гадяцька ДПІ Головного управління 
ДПС у Полтавській області, тел. (05354)2-28-77