Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семенівська ДПІ: сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» щодо застосування РРО та ПРРО

опубліковано 27 грудня 2023 о 13:49

Семенівською ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області  впродовж  грудня  2023 року  було  проведено низку сеансів  телефонного зв’язку  «гаряча лінія» для платників податків щодо застосування РРО та ПРРО.

Дозвонювачів цікавили питання щодо заповнення  Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, взяття на облік господарської одиниці, де буде використовуватись ПРРО. 

Учасники телефонного спілкування  цікавились, як веде облік товарних запасів ФОП – платник єдиного податку, що здійснює діяльність у декількох місцях продажу. Фахівці пояснюють, що фізична особа-підприємець (далі – ФОП), яка здійснює діяльність в декількох місцях продажу (господарських об’єктах), веде облік товарних запасів також за кожним окремим місцем продажу (господарським об’єктом) на підставі первинних документів, які підтверджують отримання товарів таким ФОП або окремим місцем продажу (господарським об’єктом), та/або первинних документів на внутрішнє переміщення товарів між ФОП та його окремими місцями продажу (господарськими об’єктами). Фахівці також інформували під час спілкування, як правильно заповнювати форму ведення обліку товарних запасів ФОП, у разі внутрішнього переміщення товару.

Податківці також наголошують, що у зв’язку з ухваленням Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено відповідальність за порушення вимог Закону України від 06.07.2023 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

 

 

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області