Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо можливості суб'єктам господарювання самостійно відмовитися від спрощеної системи з особливостями оподаткування

опубліковано 28 листопада 2022 о 11:08

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області інформує, що 21 листопада 2022 року Президент України підписав Закон України №2719-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу”.

Відповідно до норм Закону платник податку має право самостійно (шляхом подання заяви) відмовитися від використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення. У такому разі платник податків вважається таким, що застосовує систему оподаткування, на якій він перебував до обрання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, крім випадку, якщо у заяві про відмову від використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, платник податку зазначив про перехід на сплату інших податків і зборів.

До платників податків, які відмовилися від використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, положення підпункту 298.8.8 пункту 298.8 статті 298 ПКУ не застосовуються.

Звертаємо увагу, що податківці постійно перебувають на зворотному зв’язку з платниками. А саме, до послуг полтавців – гарячі лінії та комунікаційна податкова платформа https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorialhttps://poltava.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/603531.html,  субсайт Головного управліня ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС https://poltava.tax.gov.ua/ , офіційна сторінка у соціальній мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/tax.poltava , а також You Tube канал Головного управління ДПС у Полтавській області https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 594505,593030