Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Полтаві триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів

опубліковано 28 листопада 2022 о 11:07

Податківці ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області продовжують проводити роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо одноразового декларування активів.

В Центрі обслуговування платників створено сприятливі умови для ознайомлення з інформацією щодо добровільного декларування. Біля стенду з інформацією з даного питання та зразками заповнення декларацій роз’яснювальну роботу проводить заступник начальника ДПІ – начальник відділу податкових сервісів та звітності, організації роботи ЦОП – Світлана Лактіонова.

Спілкуючись з громадянами Полтави, заступник начальника відповіла на ряд питань та акцентувала увагу, що дане декларування є добровільним і має ряд переваг, а саме: легалізація активів на компромісних умовах та можливість без застережень використовувати активи в майбутньому. Сплачений одноразовий збір у рамках податкової амністії йде до державного бюджету, з якого фінансується обороноздатність України.

Законом України від 15.08.2022 р. №2516-IX кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування продовжено до 01 березня 2023 року. Полтавці цікавилися ставками збору, хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням, які об’єкти підпадають під таке декларування, яким чином подати декларацію та задавали питання щодо термінів сплати.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом і виключно в електронній формі через Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua) з накладанням кваліфікованого електронного підпису.

Світлана Лактіонова зазначила, що громадяни мають можливість дізнатися більше про одноразове декларування, ознайомившись з матеріалами на офіційному сайті ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya. Інформаційні буклети на дану тематику, розроблені ДПІ у м. Полтаві, отримав кожен бажаючий.

Додатково нагадуємо, що в ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області створено напрямок «Гаряча лінія» щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів за телефоном 0532-594505 (щопонеділка з 10:00 до 12:00).

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505