Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Полтаві триває роз’яснювальна робота з громадянами та суб’єктами господарювання з питань подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 23 листопада 2022 о 12:18

В ДПІ у м. Полтаві триває робота з громадянами та суб’єктами господарювання з питань подання звітності в електронному вигляді. Податківцями надаються консультації щодо формування звітності, заповнення заяв та декларацій.

В ЦОП ДПІ у м. Полтаві облаштовані робочі місця з доступом до мережі Інтернет з встановленими безкоштовними програмними забезпеченнями для формування звітності в електронному вигляді та покроковими інструкціями щодо роботи в даних програмах.

Відвідувачі ЦОП ДПІ у м. Полтаві мають змогу самостійно працювати на комп'ютерах з доступом до мережі Інтернет. Окрім того, спеціалісти ДПІ щоденно надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» та інших сервісів.

Постійно в ЦОП ДПІ у м. Полтаві надається практична допомога фізичним особам-підприємцям та юридичним особам при відправці звітності в електронному вигляді.

Окрім того, податківці  Полтави щоденно проводять роз’яснювальну роботу та надають практичну допомогу громадянам щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи з метою реалізації права на податкову знижку через «Електронний кабінет платника».

Єдина вимога для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Для подання декларації через Електронний кабінет ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області рекомендує дотримуватися наступного алгоритму:

1. Зайти за допомогою кваліфікованого електронного підпису в “Електронний кабінет” (http://cabinet.tax.gov.ua/).

2. У режимі “ЕК для громадян” приватної частини  створити та заповнити Податкову декларацію про майновий стан і доходи (F0100212). Додати до декларації:

-  Додаток Ф3 (F0121612) Розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи з фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку.

-  Документи довільного формату (F1360102): завантаживши скан-копії підтверджуючих документів, які надають право на отримання податкової знижки.

3. Після успішного заповнення зберегти, підписати декларацію за допомогою КЕП та відправити.

4. Дочекатися на отримання Квитанції №1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа та Квитанції №2, яка засвідчує факт і час приймання (неприймання) чи реєстрації електронного документа.

Додатково нагадуємо, що податкова знижка отримується в поточному році за минулий. Право на податкову знижку не накопичується та не переноситься на наступний рік. Тобто, граничний термін подання податкової декларації для реалізації права на податкову знижку за 2021 рік – 31 грудня 2022 року.

Звертаємо увагу, що податківці постійно перебувають на зворотному зв’язку з платниками. А саме, до послуг полтавців – гарячі лінії та комунікаційна податкова платформа https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorialhttps://poltava.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/603531.html,  субсайт Головного управліня ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС https://poltava.tax.gov.ua/ , офіційна сторінка у соціальній мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/tax.poltava , а також You Tube канал Головного управління ДПС у Полтавській області https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA

 

                                                                                        ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505