Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Центр обслуговування платників Хорольської ДПІ: Аналіз надання адміністративних послуг протягом п’яти місяців 2024 року

опубліковано 18 червня 2024 о 10:24

Хорольська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що протягом п’яти місяців 2024 року в Центр обслуговування платників (далі – ЦОП) звернулося 8520 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян.

За даний період податківцями опрацьовано 2668 звернень, щодо надання консультаційних та адміністративних послуг .

Станом на 01.06.2024 року в Хорольській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області обліковується 1571 платник: 578 юридичних осіб  та 993 фізичних осіб-підприємця.  Крім того, обліковується 402 платника  податків за неосновним місцем обліку. З них 251 юридична особа та 151 фізичних особа-підприємець.

Найбільш запитуваними залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 690 фізичних осіб. Надано 395 послуг із видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Також протягом п’яти місяців 2024 року фахівцями Центру обслуговування платників  Хорольської ДПІ зареєстровано 93 платника єдиного  податку, здійснено перереєстрацію та внесено зміни по 77 платникам,  надано 163 витягів з реєстру платників єдиного податку, зареєстровано 30 книг обліку розрахункових операцій та 95 розрахункових книжки, 28 реєстраторів розрахункових операцій.

Підтверджено статус податкового резидента України 4 фізичним особам та видано одну довідку про сплату податкових зобов’язань платником податку- резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань. Крім цього, за звітний період сформовано та видано 14 витягів з реєстру платників податку на додану вартість.

Протягом п’яти місяців 2024 року прийнято та опрацьовано 6353 документа податкової звітності з додатками в паперовому вигляді та засобами комунікаційного зв’язку: юридичними особами подано 3267 документів, із яких 3224 – засобами телекомунікаційного зв’язку, 43 – в паперовому вигляді; фізичними особами подано 3086 документів, де 3029 – засобами телекомунікаційного зв’язку, 57 – в паперовому вигляді.

Окрім надання адміністративних послуг в Центрі обслуговування платників податків платникам та громадянам на постійній основі надаються консультаційні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

У  Центрі обслуговування  до послуг платників є  комп’ютери, які підключені до мережі Інтернет і дають змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Щоденно фахівці Хорольської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» та

« Моя податкова » – зручно та сучасно.

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Facebook:

Державна податкова служба України https://www.facebook.com/TaxUkraine

та ДПС у Полтавській області https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua

 

Хорольська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, телефон (05362)3-33-01