Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги від кременчуцьких податківців станом на 1 червня 2024 року

опубліковано 19 червня 2024 о 13:28

Протягом січня-травня 2024 року фахівцями Кременчуцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області опрацьовано 10724 звернення на отримання адміністративних послуг громадянам та представникам бізнесу: 4694 в електронній формі, що складає 46,5 відсотка. 

Найбільшу питому вагу в наданні адміністративних послуг складає  видача карток платника податків. Даною послугою скористалися 3384 платника, що становить  33,5 % від загальної кількості наданих послуг. Крім того, 14 громадянам внесено до паспорта громадянина України (у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Послугою щодо надання відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків скористалися 793 громадянина (7,8 %).

Також левова частка в наданих Кременчуцькою ДПІ адміністративних послугах становлять послуги фізичним особам-підприємцям:

- реєстрації фізичних осіб-підприємців платника єдиного податку  (реєстрація, внесення змін) – 2363 платникам;

- надання витягів з реєстру платників єдиного податку – 2232 платникам;

Щодо інших послуг, наданих за 5 місяців поточного року:

- сформовано та надано 106 витягів з реєстру платників податку на додану вартість;

- зареєстровано реєстраторів розрахункових операцій – 259;

- зареєстровано книг обліку розрахункових операцій- 710;

- зареєстровано розрахункових книжок – 76;

- підтверджено статус податкового резидента України – 77;

- видано довідок про доходи ФОП – 68;

- видано довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи – 22.

Окрім надання адміністративних послуг в Центрі обслуговування платників Кременчуцької ДПІ відвідувачам надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС. 

У залах Центру обслуговування платників працюють 5 комп’ютерів з доступом до мережі Інтернет. Таким чином, платники, які отримали електронний цифровий підпис, мають змогу формувати та передавати звітність та замовляти адміністративні послуги в електронному вигляді.

 

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області