Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання якісних та своєчасних адміністративних послуг для платників податків фахівцями Глобинської ДПІ

опубліковано 06 червня 2024 о 14:21

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.
За травень 2024 року Центром обслуговування платників Глобинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області  надано 319 адміністративних послуг.

Найбільш запитуваними залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 152 фізичних особи, в тому числі 10 громадян з інших регіонів України. Надано 20 послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

За травень 2024 року фахівці Центру обслуговування платників Глобинської ДПІ  надали 54  витягів з реєстру платників  єдиного податку, з них 10 витягів платникам іншого регіону, опрацювали 59 заяв платників  єдиного податку на реєстрацію, перереєстрацію та внесення змін, зареєстрували 2 реєстратора розрахункових операцій, 15 книг обліку розрахункових операцій та 14 розрахункових книжок.  Протягом звітного періоду було скасовано 5 реєстраторів розрахункових операцій. Сформовано  та видано 3 витяги з реєстру платників податку на додану вартість.

Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Було опрацьовано 92 відомості. На постійній основі питання забезпечення повноти обліку об’єктів оподаткування та об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням. За травень 2024 року зареєстровано 286 об’єктів оподаткування.
Окрім надання адміністративних послуг у Центрі обслуговування патників Глобинської ДПІ відвідувачам надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях, застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій. Так, станом на 01.06.2024 року платниками податків, які перебувають на обліку в Глобинській ДПІ подано 9031 звітів, з них за допомогою електронних сервісів 8994 (99,59%).
У приміщенні Центру обслуговування платників Глобинської ДПІ облаштоване робоче місце для відвідувачів, які використовуючи електронний цифровий підпис мають можливість сформувати та передати звітність, надіслати заяву та за необхідності скористатися допомогою фахівців щодо користування «Електронним кабінетом платника податку» (http://cabinet.tax.gov.ua) та мобільним застосунком «Моя податкова». Також ррозміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Глобинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області