Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Решетилівська ДПІ: про пільги з податку на нерухоме майно для фізичних осіб

опубліковано 06 червня 2024 о 14:19

Днями у Решетилівській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській  області  старшим державним інспектором Оксаною Коваленко  проведено тренінг для платників податків щодо порядку обчислення суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для фізичної особи.

У ході зустрічі посадовець детально роз’яснила громадянам, які  саме пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, можуть вплинути на обчислення суми зазначеного податку.

При цьому  зазначила, що пільги з податку на нерухоме майно встановлені Податковим кодексом України, відповідно до якого база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, у тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку, зменшується:

- для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів;

- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів;

- для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 кв. метрів.

Податківець відзначила, що таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік). Разом з тим, платники дізналися, яким фізособам тимчасово, на період воєнного стану, податок на нерухоме майно не нараховується.

Наприкінці зустрічі Оксана Коваленко  проінформувала, що  фізичні особи можуть пройти звірку щодо нарахованих сум податку на майно, скориставшись електронними сервісами ДПС, або у Центрі обслуговування платників.

Решетилівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області