Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота щодо застосування РРО/ПРРО триває

опубліковано 21 листопада 2023 о 16:09

Податківці Новосанжарської ДПІ Головного управління у Полтавській області продовжують систематично інформувати платників податків застосування РРО/ПРРО.

Під час інформаційних заходів, податківці приділяють особливу увагу порядку реєстрації та використання РРО/ПРРО. Також фахівці акцентують увагу на важливості дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" зі змінами та доповненнями.

Варто зауважити, що з 1 жовтня 2023 року відновлені штрафні (фінансові) санкції для платників податків, які не надають відповідні розрахункові документи, здійснюють операції з використанням ПРРО/РРО на меншу суму вартості проданих товарів або не проводять розрахункові операції через РРО/ПРРО. Акцентують увагу на правильному відображенні в чеках РРО/ПРРО всіх обов'язкових реквізитів та дотриманні правил програмування РРО/ПРРО.

При виборі програмного РРО, наші фахівці рекомендують звернути увагу на безкоштовне сучасне програмне забезпечення від Державної податкової служби України, яке підтримує різні операційні системи, такі як Android, iOS, Windows, Web.

 

Новосанжарська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області