Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування та реєстрації РРО/ПРРО

опубліковано 20 листопада 2023 о 15:08

Нещодавно в Глобинській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування та  реєстрації РРО/ПРРО.

У ході телефонного спілкування з платниками було обговорено низку питань стосовно відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 266/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами. 

Платники цікавились порядком реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій, зокрема, порушувались питання щодо використання розрахункових книжок, порядку заповнення заяви 1 – КОРО, використання програмного РРО у разі відсутності мережі Internet.   

Податківці наголосили, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку повідомляється  шляхом подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання. 

На всі поставлені питання в ході проведення«гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.  

 

Глобинська  ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області