Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації та роботу бізнесу в умовах війни говорили під час зустрічі з головою ради територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України»

опубліковано 21 листопада 2023 о 16:10

Нещодавно в Кременчуцькій ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбулася чергова зустріч із головою ради територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Полтавській області.

Під час зустрічі начальниця Кременчуцької ДПІ Жанна Кузнецова відзначила збільшення активності бізнесу. За словами посадовиці, багато підприємців і компаній активно реагують на виклики, які виникають під час війни, та шукають нові можливості для розвитку. З початку цього року кількість cуб’єктів господарювання зросла на 2737 осіб (162 юридичних особи та 2575 фізичних осіб – підприємців). 

Жанна Кузнецова нагадала про новації податкового законодавства, передбачені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», акцентувавши увагу на обов’язку суб’єктів господарювання застосовувати РРО та ПРРО та відновленні застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення законодавства при здійсненні готівкових розрахунків. 

Також начальниця ДПІ нагадала, що для оперативної комунікації з бізнесом у Головному управлінні ДПС у Полтавській області діє комунікаційна податкова платформа (poltava.ikc@tax.gov.ua).

Крім цього, Жанна Кузнецова ознайомила з роботою нового податкового мобільного застосунку «Моя податкова», завдяки якому громадяни можуть легко отримати інформацію про свої доходи, перевірити свою податкову адресу, податкові зобов’язання, переглянути податкові повідомлення-рішення, та навіть сплатити податки онлайн. 

 

Кременчуцька ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області