Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про реєстрацію та обов’язкове застосування РРО та/або ПРРО під час зустрічей із підприємцями Решетилівки

опубліковано 27 вересня 2023 о 09:44

Фахівці Решетилівіської ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області продовжують спілкуватися   з фізичними-особами підприємцями під час проведення робочих зустрічей. Податківці інформують суб’єктів господарювання щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО. 

Під час заходу фахівці роз’яснюють представникам бізнесу вимоги Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині застосування РРО та/або ПРРО при здійсненні торгівельної діяльності і наданні послуг.

Працівники податкової служби звертають увагу підприємців на своєчасну реєстрацію РРО/ПРРО та зауважують, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для усіх суб'єктів господарювання. Також акцентували, що згідно із Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року, застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників єдиного податку першої групи, ще з 1 січня 2022 року.

В ході зустрічі фахівці роз’яснюють порядок реєстрації класичних РРО та програмних РРО, наголошують, що підприємці можуть самостійно обрати, що застосовувати для проведення розрахункових операцій – РРО чи ПРРО,  а також повідомили про переваги використання ПРРО  «у смартфоні» - безкоштовного програмного забезпечення від ДПС. 

Під час зустрічі фахівці податкової Полтавщини інформують платників  щодо переваг ПРРО в невеликих магазинах, як завантажити та встановити з веб-порталу ДПС України програмне забезпечення на будь - який зручний пристрій, який є в наявності зокрема на телефон.

Під час розмови з платникам  надається посилання для завантаження програмного забезпечення та для реєстрації ПРРО із зазначенням необхідної форми для заповнення Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій.  Також звертається особлива увага на обов’язкове подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування. На зустрічі практично було надано допомогу, щодо завантаження програмного забезпечення.

Решетилівська  ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області.