Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Семенівської ДПІ інформують суб’єктів господарювання про обов'язкове застосування РРО/ПРРО

опубліковано 27 вересня 2023 о 09:43

Під час робочих зустрічей та навчальних тренінгів фахівці Семенівської  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області доводять до відому  платників податків про відновлення відповідальності за  незастосування РРО/ПРРО. 

Начальниця Семенівської  ДПІ Любов Волошин наголошує під час зустрічей із підприємцями, що з 1 січня 2022 року  усі суб’єкти господарювання зобов’язані здійснювати готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО чи ПРРО. Також зазначає, що відповідно до норм Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»  зменшено розмір штрафних (фінансових) санкцій за незастосування РРО та/або ПРРО для підприємців (окрім тих, які торгують підакцизною продукцією, валютними цінностями, ювелірними виробами, медичними та лікарськими засобами чи виробами, складною побутовою технікою та не провадять діяльність у сфері азартних ігор) зі 100% за перше порушення вартості реалізованого товару та 150 % вартості реалізованого товару за наступне до 25 % та 50 % відповідно. 

Фахівці Семенівської ДПІ під час навчальних тренінгів надають платникам практичну допомогу при реєстрації програмного РРО, подання електронної звітності через сервіс «Електронний кабінет» та інформують про його функціональні можливості. 

Також відвідувачі Центру обслуговування платників отримують податкові консультації  щодо сплати земельного податку та мінімального податкового зобов'язання.

 

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області.