Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг на тему: «Отримання довідки про відсутність заборгованості в «Електронному кабінеті»

опубліковано 27 вересня 2023 о 15:44

У Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо функціонування «Електронного кабінету платника» (https://cabinet.tax.gov.ua). Черговий тренінг проведено на тему: «Отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи в «Електронному кабінеті». Учасники заходу – фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які мають чинні електронні цифрові підписи.

Фахівці акцентували увагу, що для отримання довідки про відсутність заборгованості в приватній частині «Електронного кабінету», режимі «Ведення звітності» необхідно створити Заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (ідентифікатор форми F/J1300306). При створенні документу платник обирає період, який дорівнює поточному місяцю 2023 року. Після успішного заповнення необхідних полів, Заяву необхідно зберегти, підписати та відправити.

Довідку можна отримати як в паперовій так і в електронній формі. Довідку у паперовій формі платник (його законний чи уповноважений представник) отримує безпосередньо в органі, до якого було подано Заяву. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Додатково інформуємо, що у разі виникнення проблемних питань під час подання звітності в електронному вигляді суб’єкти господарювання можуть звернутися до фахівців відділу податкових сервісів та звітності, організації роботи Центру обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області за номером телефону: (0532) 59-44-17. 

ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області, тел. (0532) 59-30-30, (0532) 59-45-05