Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подати річну декларацію про доходи можна в електронному вигляді

опубліковано 30 березня 2023 о 13:08

Карлівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що 01 січня 2023 року триває кампанія декларування доходів, отриманих за звітний (податковий) 2022 рік.

 Особливо актуальним на даний час є електронний спосіб подання декларації. Заповнити декларацію та надіслати її до податкової служби в електронному вигляді можна за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua) розділ «ЕК для громадян». Для спрощення процедури декларування доходів для громадян запроваджено новий сервіс – предзаповнення декларації про майновий стан і доходи. Цей сервіс передбачає визначивши лише період звітного року – отримати з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків відомості щодо нарахованих (виплачених) доходів та нараховані (перераховані) податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, а також отримати попередньо заповнену декларацію на підставі даних Державного реєстру.

Граничний термін подання декларації за звітний (податковий) 2022 рік – до 01.05.2023.

Декларація подається до органу державної податкової служби за місцем своєї податкової адреси (місце постійного проживання). 

Громадяни, які мають право на податкову знижку, подають декларацію за 2022 рік до 31 грудня 2023 року (включно). 

Звертаємо увагу, що в Центрі обслуговування платників Карлівської ДПІ (м.Карлівка, вул.Полтавський шлях, 97) облаштоване робоче місце з доступом до мережі Інтернет для формування та подання звітності в електронному вигляді. Кожен бажаючий має можливість скористатись даною послугою. Щоденно спеціалісти ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи в Електронному кабінеті платника. Крім того, щосереди з 10:00 до 11:00 години Карлівська ДПІ проводить сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань декларування доходів громадян за телефоном (05346) 2-30-68.

Сподіваємося, що кампанія декларування доходів пройде успішно, в умовах взаєморозуміння та взаємної поваги між платниками та податківцями.

Карлівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області