Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Глобинська ДПІ: надання адміністративних послуг за минулий тиждень

опубліковано 30 березня 2023 о 13:08

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

В період з 20 березня по 24 березня 2023 року до Глобинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання консультацій з питань податкового законодавства та адміністративних послуг зверталися платники податків – підприємці та юридичні особи, а також пересічні громадяни Глобинської, Градизької територіальних громад та з інших територій України.    
Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 36 фізичних осіб. Видано 12 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. 
Також, протягом тижня фахівці Центру обслуговування платників Глобинської ДПІ зареєстрували 1 книгу обліку розрахункових операцій та 2 розрахункових книжки. Опрацьовано 8 заяв платників  єдиного податку на реєстрацію, перереєстрацію та внесення змін, видано 8 витягів з реєстру платників  єдиного податку, в тому числі 1 витяг платнику міста Гола Пристань. 
Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. 
Зокрема, за тиждень було опрацьовано 24 відомості, з них 6 відомостей по місту Гола Пристань.
Надання адміністративних послуг є пріоритетним напрямком в роботі Глобинської ДПІ, але при цьому в ЦОП Глобинської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій ,користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді. 
Постійно проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції, взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погоджування довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента.
До послуг платників - комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, що містить зразки заповнення  звітності та заяв.     

Глобинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області