Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналітична довідка про роботу Головного управління ДПС у Полтавській області протягом січня - березня 2021 року

опубліковано 08 квітня 2021 о 10:19

З початку 2021 року до Головного управління ДПС у Полтавській області (далі – ГУ ДПС) надійшло 83 письмових звернення від громадян, з них: 83 заяи (100 відс.).

Аналіз стану роботи зі зверненнями громадян показав, що питання, з якими найчастіше зверталися громадяни письмово протягом січня - березня 2021 року, стосувались роз’яснень норм чинного податкового законодавства. Основною причиною їх надходжень є постійні зміни в законодавстві, а також вони обумовлені значною кількістю неврегульованих та проблемних питань у податковому законодавстві. Громадяни зверталися до ГУ ДПС з питань, які стосувалися: контрольно-перевірочної роботи, місцевих податків, інформування про ухилення від сплати податків, загальнодержавних податків, відмови від реєстраційних номерів облікових карток платників податків, консультації з податкового законодавства.

На всі звернення надані своєчасні відповіді в терміни, передбачені законодавством. Порушення терміну їх розгляду структурними підрозділами не допускалися.

Скарг та повторних звернень до ГУ ДПС від громадян у січні - березні 2021 року не надходило.

Протягом січня – березня 2021 року громадянами надіслано 1 неодноразове звернення та 1 колективне звернення.

         За результатами розгляду 11 звернень вирішено позитивно, на 39 надано вичерпні роз’яснення, 5 повернуто авторам відповідно до ст.5 Закону України „Про звернення громадян”,  2 - були переслані за належністю (ст.7 Закону України „Про звернення громадян”), 2 звернення не підлягали розгляду (анонімні), решта (24) знаходяться на виконанні.

       Стан розгляду звернень громадян знаходиться на постійному контролі у керівництва ГУ ДПС.