Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся черговий тренінг у Кобеляцькій ДПІ

опубліковано 17 червня 2024 о 10:44

Днями головний державний інспектор Кобеляцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Віталіна Онищенко провела для відвідувачів Центру обслуговування платників тренінг щодо подання декларації про майновий стан і доходи перед виїздом за кордон на постійне місце проживання.

Під час навчання податківець зазначила, що громадяни – платники податку на доходи фізичних осіб, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Посадовець відзначила, що контролюючий орган протягом 30 календарних днів перевіряє зазначену в декларації інформацію та самостійно визначене платником податкове зобов'язання, повноту сплати ПДФО та видає довідку про сплату податку  і  відсутність податкових зобов'язань. Зазначена довідка подається платником до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Податківець звернула увагу, що в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.tax.gov.ua/) у режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Наприкінці зустрічі Віталіна Онищенко розповіла про переваги використання електронних сервісів ДПС та призвала платників до максимального їх використання.

 

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області