Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Індивідуальні практикуми з питань подання звітності в електронному вигляді проводять фахівці ДПІ у м. Полтаві

опубліковано 17 червня 2024 о 10:42

Фахівці ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області щоденно проводять практикуми для платників податків для набуття ними практичних навичок використання «Електронного кабінету платника» (https://cabinet.tax.gov.ua)  та інших сервісів ДПС. 

На сьогоднішній день одним із найбільш актуальних напрямків роз’яснювальної роботи залишається питання подання податкової декларації про майновий стан і доходи з метою реалізації права на отримання податкової знижки.

Нагадуємо, що право на податкову знижку не накопичується та не переноситься на наступний рік, тому декларацію про майновий стан і доходи для реалізації права на податкову знижку за 2023 рік необхідно подати до 31 грудня 2024 року.

Під час заходів фахівці ДПІ розповідають платникам податків, що основними перевагами використання електронних сервісів ДПС України є економія робочого часу платника, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, надсилання запитів, перегляд необхідної інформації, оплата податків та зборів тощо. 

Громадянам наголошують про функціональні можливості мобільного застосунку «Моя податкова», який дає можливість отримати інформацію про  адресу реєстрації та фактичне місце проживання, обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання, стан розрахунків з бюджетом, відомості з Державного реєстру фізичних осіб, направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи, а також сплатити податки з використанням платіжних систем, не виходячи з дому, за 5 хвилин у смартфоні.  

Також фахівці ДПІ у м. Полтаві постійно інформують, що візит до контролюючих органів можна спланувати заздалегідь. Платники податків мають можливість звернутись до Контакт-центру ДПС за номером телефону 0-800-501-007 (напрямок 6), щоб здійснити попередній запис до ЦОП, обрати необхідну адміністративну послугу та визначити зручні дату і час візиту, не витрачаючи зайвого часу на очікування в черзі.

Додатково повідомляємо, що у разі виникнення питань щодо отримання податкової знижки можна звернутися до фахівців за номером телефону: (0532) 63-03-09, (0532) 63-25-55; з питань подання звітності в електронному вигляді за телефоном (0532) 59-44-17.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. (0532) 59-30-30, (0532) 59-45-05