Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хорольська ДПІ : продовжуємо популяризацію електронних сервісів та застосунків у Хорольській територіальній громаді

опубліковано 26 січня 2024 о 15:23

Отримання довідки про доходи через Електронний кабінет або застосунок «Моя податкова»

Хорольська ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела/суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору фізичній особі не обов’язково особисто звертатися до контролюючого органу. Отримати такі відомості можна в режимі онлайн, скориставшись електронним сервісом «Електронний кабінет платника» (вхід здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua та через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua)), або мобільним застосунком  «Моя податкова». Важливо: для роботи в обох цих сервісах необхідно мати електронний цифровий  підпис.

Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

Після авторизації у розділі «ЕК для громадян» необхідно обрати вкладку «Запит про суми виплачених доходів». У формі Запиту (F1301803) заповнити всі реквізити, підписати особистим ключем, зберегти та відправити запит.

За результатами обробки запиту до особистого Електронного кабінету надійде «Відповідь про суми виплачених Доходів та утриманих податків з Державного Реєстру фізичних осіб - платників податків», яку отримувач може переглянути, скачати чи роздрукувати.

Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом.

Послугою можуть скористатися всі без виключення громадяни, а також державні службовці або члени їх сімей при поданні щорічної декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Увага: Для інформаційної підтримки та допомоги платникам при користуванні Електронним кабінетом відкрита та приватна частина Електронного кабінету містять режим «Допомога», в якому розміщено покрокову інструкцію

Датою подання Запиту є дата його реєстрації в органі ДПС. Протягом одного робочого дня після надсилання такого Запиту до органу ДПС автора електронного Запиту буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації. 

Інформацію щодо отримання та реєстрації Запиту в органі ДПС можна переглянути у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи – у вкладці «Вихідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи». 

У разі подання Запиту через застосунок «Моя податкова», необхідно увійти у розділ «Послуги»/ «Отримати відомості про суми виплачених доходів» /сформувати і надіслати запит. Переглянути його можна в цьому ж розділі.

Звертаємо увагу, що запит щодо отримання відомостей з ДРФО може бути сформований починаючи з I кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (по квартально), з І кварталу 2021 року поквартально в розрізі місяців із зазначенням номера кварталу та місяця, відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 50 днів після його закінчення.

 

 

Хорольська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, телефон (05362) 3-33-01