Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг для платників податків

опубліковано 25 січня 2024 о 14:59

Днями головний державний інспектор Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Гришко провела для платників податків тренінг, під час якого розповіла про порядок подання податкової звітності  в електронному вигляді.

Зокрема, платники цікавились, як подати податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – декларація) через Електронний кабінет.

У ході практичного навчання фахівець зазначила, що кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, розпочалась 1 січня 2024 року. Відповідно до податкового законодавства, декларація подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб – до 01 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV Податкового кодексу. Водночас, декларація з метою нарахування податкової знижки, із зазначенням конкретних сум, подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Посадовець наголосила, що для підготовки та направлення електронної звітності ДПС створена можливість використання платниками інформаційно-комунікаційної системи "Електронний кабінет", вхід до якого здійснюється за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua, через вебпортал ДПС та Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності": https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/.

Разом з тим, посадовець ознайомила платників з новою формою податкової декларації та надала практичну допомогу щодо її подання через Електронний кабінет.

 

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області