Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено чергову «гарячу лінію» з питань кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році

опубліковано 17 березня 2023 о 13:00

Нещодавно в Козельщинській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області проведено черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Кампанія декларування-2023». На запитання платників податків відповідала начальник Козельщинської ДПІ Тетяна Вітер. 

Платників податків, зокрема, цікавило питання які є способи декларування минулорічних доходів.

«Так, наразі подаючи декларацію про майновий стан і доходи за 2022 рік є вибір, яким із трьох наявних способів задекларувати минулорічні доходи»  – зазначила податківець.

Перший спосіб – подання декларації особисто або уповноваженою на це особою. Під зазначеним розуміється безпосереднє відвідування податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси. 

При другому способі – декларацію можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У такому разі потрібно врахувати наступний нюанс: таке відправлення платник податку зобов’язаний здійснити не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Посадовець акцентувала увага платників на третьому способі подання декларації – найсучаснішому та найзручнішому у період дії правового режиму воєнного стану – це декларування за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua). Завдяки якому надано можливість платникам податків заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, враховуючи вимоги законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП).

На всі питання надано відповіді в межах чинного законодавства.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області