Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перелік активів, які не підлягають декларуванню під час кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 14 грудня 2022 о 10:30

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що Законом України від 15.08.2022 р. №2516-IX кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування продовжено до 01 березня 2023 року.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків.

Подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації не є окремим спеціальним порядком офіційного визнання або підтвердження державою фактів виникнення, переходу або припинення прав на активи, щодо яких подається така одноразова (спеціальна) добровільна декларація.

Декларація подається виключно в електронній формі особисто декларантом.

Перелік активів, джерела одержання (набуття) яких у разі невикористання фізичною особою права на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства:

-            активи (крім нерухомості та транспортних засобів), сумарна вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень;

-            квартира/квартири – загальна площа якої/яких не перевищує сукупно120 кв. м;

-            будинок/будинки – загальна площа якої/яких не перевищує сукупно240 кв. м;

-            технічні споруди до60 кв. м;

-            земельні ділянки – у межах норм безоплатної приватизації;

-            один транспортний засіб особистого некомерційного використання (крім транспортного засобу, призначеного для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія, легкового автомобіля з робочим об’ємом циліндрів двигуна не менше як 3 тисячі кубічних сантиметрів та/або середньоринковою вартістю понад 400 тисяч гривень, мотоцикла із робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 800 кубічних сантиметрів, літака, гелікоптера, яхти, катера).

Об’єктами декларування не можуть бути активи декларанта, які обліковуються (знаходяться) на рахунках фінансових установ та/або розташовані (зареєстровані) на території країни, визнаної державою - агресором згідно із законом чи мають джерела походження з такої країни.

Додатково нагадуємо, що в ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області створено напрямок «Гаряча лінія» щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів за телефоном 0532-594505 (щопонеділка з 10:00 до 12:00).

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу

«InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:

Державна податкова служба України https://www.facebook.com/TaxUkraine

та ДПС у Полтавській області https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua

Державна податкова служба УкраїниYou Tube youtube.com/TaxUkraine

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505