Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Досягнуто скорочення податкового боргу на 63,7 млн гривень

опубліковано 14 грудня 2022 о 09:00

За інформацією управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Полтавській області повідомило, що протягом 2022 року сума боргу становить 4857,8 млн гривень.

За підсумками листопада 2022 року без врахування новоствореного боргу, досягнуто скорочення податкового боргу на 63,7 млн гривень.

Як проінформував пресу заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов, з початку року надходження коштів в рахунок погашення податкового боргу до державного бюджету склали 14,6 млн гривень, чим забезпечено виконання доведеного показника в повному обсязі.

Надходження від заходів стягнення в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску за листопад 2022 року склали 4,7 млн гривень, чим забезпечено виконання доведеного показника на 109,2 %.

Окрім того, надходження за листопад 2022 року коштів від реалізації безхазяйного майна до державного бюджету склали 31,6 тис грн, до місцевого бюджету - 2,0 тис грн.

ГУ ДПС в Полтавській області нагадує платникам сплачувати податки вчасно, таким чином Ви підтримуєте державу у важкі часи.

Управлінням по роботі з податковим боргом проінформовано, що в поточному році на супроводженні перебуває 370 судових справ. В листопаді 2022 року за результатами розгляду справ надійшло 44 рішення, з них: 34 – на користь ГУ ДПС у Полтавській області, 10 - на користь платника.

В Головному управлінні ДПС в області підкреслили, що постійно перебувають на зворотньому зв’язку з платниками, використовуючи такі можливості, як: гарячi лінії та комунікаційну податкову платформу,  субсайт Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС, офіційну сторінку ГУ ДПС в області у соціальній мережі Facebook, а також YouTube канал Головного управління ДПС у Полтавської області.

Головне управління ДПС у Полтавській області