Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Полтаві триває роз’яснювальна робота з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 08 листопада 2022 о 09:07

В ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області триває роз’яснювальна робота з відвідувачами з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування.

В Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області постійно знаходиться працівник, відповідальний за проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань одноразового декларування – заступник начальника ДПІ – начальник відділу податкових сервісів та звітності, організації роботи ЦОП державної податкової інспекції у м. Полтаві – Світлана Лактіонова.

04 листопада 2022 року спілкуючись з громадянами Полтави, заступник начальника відповіла на ряд питань та акцентувала увагу, що дане декларування є добровільним і має ряд переваг, а саме: легалізація активів на компромісних умовах та можливість без застережень використовувати активи в майбутньому.

Податківець поінформувала, що Законом України від 15.08.2022 р. №2516-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України” кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування продовжено до 01 березня 2023 року.

Декларацію можна подати через Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua) з накладанням кваліфікованого електронного підпису.

Світлана Лактіонова зазначила, що громадяни мають можливість дізнатися більше про одноразове декларування, ознайомившись з матеріалами на офіційному сайті ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya. Інформаційні буклети на дану тематику, розроблені ДПІ у м. Полтаві, отримав кожен бажаючий.

В Центрі обслуговування платників громадянам створено сприятливі умови для ознайомлення з інформацією щодо добровільного декларування та облаштовано 3 робочих місця з доступом до мережі Інтернет. В залах розміщено актуальну інформацію у вигляді друкованих повідомлень та зразки заповнення декларацій в залежності від обраної ставки збору.

Повідомлення про можливість скористатися податковою амністією розміщено на інформаційному моніторі на фасаді адміністративного будинку ДПІ у м. Полтаві та на швидкоплинному рядку в ЦОП.

На постійній основі перед вхідною групою ЦОП ДПІ у м. Полтаві встановлено штендер та розміщено 2 постери на вхідній групі ЦОП.

Нагадуємо, що в ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області створено напрямок «Гаряча лінія» щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів за телефоном 0532-594505 (щопонеділка з 10:00 до 12:00).

А також в Полтавській області продовжує працювати комунікаційна податкова платформа. Запити можна надсилати на електронну адресу комунікаційної платформи Головного управління ДПС у Полтавській області - poltava.ikc@tax.gov.ua. Для прискорення розгляду питання рекомендуємо вказувати: назву суб’єкта господарювання, код ЄДРПО, адресу, контактні дані, суть звернення.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505