Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Полтаві тривають навчальні тренінги з питань подання звітності в електронному вигляді та роботи податкових сервісів

опубліковано 03 жовтня 2022 о 13:13

В Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області відбувся традиційний навчальний тренінг з питань подання звітності в електронному вигляді та роботи податкових сервісів. Сьогодні електронні сервіси дають можливість зекономити час та оперативно подати податкову звітність, запроваджених ДПС України податкових сервісів.

Податківці рекомендують використовувати такі електронні сервіси, як програмне забезпечення «Єдине вікно подання електронної звітності» та сервіс «Електронний кабінет». За допомогою даних сервісів можливо сформувати та надіслати до органів ДПС податкову звітність. Сервіси працюють цілодобово, безкоштовно. Скористатись ними можливо з персональних комп’ютерів так і зі смартпристроїв. Єдина вимога для подання звітності в електронному вигляді є наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

З питань безкоштовного отримання ключа електронного цифрового підпису з метою подання звітності в електронному вигляді, платники мають можливість звернутися до Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (https://acskidd.gov.ua/), що знаходиться в приміщенні ЦОП ДПІ у м. Полтаві за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 155, телефон (0532) 59-41-05.

Для зручності платників  в ЦОП ДПІ у м. Полтаві облаштовані місця з доступом до мережі Інтернет зі встановленими  програмним забезпеченням та інструкціями для подання звітності в електронній формі. Спеціалісти ДПІ у м. Полтаві компетентно нададуть консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи податкових сервісів.

ДПІ у м. Полтаві рекомендує: використовуйте можливість подання податкової звітності в електронному вигляді і ви переконаєтесь у безлічі переваг!  Це:  економія свого часу та  власних коштів на придбання бланків, уникнення черг під час подання звітності,  підтвердження доставки звітності у вигляді квитанцій, гарантія перевірки звітності на наявність арифметичних помилок, оновлення версій документів звітності відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, конфіденційність та оперативність обробки інформації.

Крім того, безконтактний спосіб взаємодії платників податків та Державної податкової служби України є особливо актуальним у період воєнного стану та у період карантинних обмежень.

ДПІ у м. Полтаві рекомендує платникам утриматися від відвідування ЦОП без нагальної потреби та скористатися послугами Електронного кабінету, який дає можливість подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби.

 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 593030, 594505