Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За ініціативи податківців припинено незаконну реалізацію алкогольних напоїв, продаж яких дозволено лише в магазинах безмитної торгівлі

опубліковано 09 вересня 2021 о 15:04

Державна податкова служба на постійній основі здійснює моніторинг інформації з зовнішніх джерел, у тому числі розміщеної в мережі Інтернет, соціальних мережах Telegram, Facebook, Instagram тощо.

Так, за інформацією з відкритих джерел, яку поширено в медіапросторі наприкінці минулого тижня, на території одного з торгівельних центрів м. Києва здійснювалась незаконна реалізація алкогольних напоїв, продаж яких дозволено виключно в магазинах безмитної торгівлі.

Для ліквідації незаконного обігу алкогольної продукції ДПС 06.09.2021 скоординовано спільні дії посадових осіб Головного управління ДПС у м. Києві та Національної поліції України у м. Києві, спрямовані на упередження порушень в одного з суб’єктів господарювання, який під виглядом магазину безмитної торгівлі «DUTY FREE» розгорнув масштабну реалізацію алкоголю відомих іноземних брендів в Торгівельному центрі «Аркадія» (метро Шулявська).

Відповідно до наявних баз даних ДПС, суб’єктом господарювання на вказаному господарському об’єкті зареєстровано три програмних реєстратора розрахункових операцій, через які з моменту їх реєстрації, протягом серпня – вересня поточного року, проведено лише 2 тис. грн розрахункових операцій.

За наявними ризиками ДПС невідкладно організовано проведення фактичної перевірки, в ході якої встановлено реалізацію алкогольної продукції без марок акцизного податку та без застосування реєстраторів розрахункових операцій. Крім цього, на господарському об’єкті платник не зміг підтвердити походження алкогольної продукції.

За ініціативи Головного управління ДПС у м. Києві працівниками Національної поліції України у м. Києві з незаконного обігу вилучено немарковану алкогольну продукцію – близько ста одиниць елітного алкоголю.

Робота в зазначеному напрямі продовжується на постійній основі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX