Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення при реалізації пального суб’єкту господарювання доведеться сплатити 1,1 млн грн штрафних санкцій

опубліковано 09 вересня 2021 о 15:02

Державна податкова служба України звертає увагу платників податків на обов’язкове дотримання вимог Податкового кодексу в частині правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах.

Так, працівниками підрозділу контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Сумській області, в ході проведення фактичної перевірки місця провадження діяльності суб’єкта господарювання, відповідно до наданих до перевірки документів та даних Єдиного реєстру акцизних накладних, було встановлено факт придбання у 2020 році пального в загальній кількості 1,4 млн літрів приведених до температури 15°C, (1 422,1 м3). Це перевищує визначені підпунктом 14.1.6 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу граничні обсяги отримання пального в розмірі 1000 м3, що є умовою для реєстрації акцизного складу.

Таким чином, встановлено відсутність реєстрації акцизного складу в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, чим порушено вимоги пп. 230.1.2 п. 230.1 ст. 230 Податкового кодексу.

Відповідальність за порушення правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах визначено статтею 128 1 Податкового кодексу.

За результатами проведеної перевірки у терміни, визначені чинним законодавством, до суб’єкта господарювання будуть застосовано штрафні санкції на загальну суму 1,1 млн гривень.

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

Пресслужба Державної податкової служби України