Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 96,5 тисяч платників перебувають на обліку в податковій службі області

опубліковано 30 квітня 2021 о 09:16

Докладніше про це повідомив журналістам заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Максим Яіцький. А саме: «Станом на перше квітня 2020 року на обліку в ГУ ДПС Полтавщини перебувають 96484 платника податків, із них 39004  юридичних особи та 57480  фізичних осіб-підприємців, що на 1955 платників більше ніж станом на 1 квітня 2020 року», - відзначив заступник керівника ГУ ДПС в області

З початку 2021 року взято на облік 2541 платник податків, із них: 406  юридична особа та 2135 фізичних осіб-підприємців. Припинили господарську діяльність 1905 платників податків, із них: 206 юридичних осіб та 1699 фізичних осіб-підприємців.

Із загальної кількості платників податків станом на 01.04.2021 року зареєстровано 8456 платниками податку на додану вартість, з них: юридичних осіб – 7261 та фізичних осіб – підприємців – 1195.

Кількість фізичних осіб, які зареєстровані в Державному Реєстрі платників податків фізичних осіб по Полтавській області (отримали реєстраційний номер облікової картки платника податків (далі РНОК)  1403730, кількість фізичних осіб, які зареєстровані в Окремому реєстрі (відмовилися від РНОК та обліковуються за паспортними даними) – 3089.

Безконтактний спосіб взаємодії платників податків та Державної податкової служби є особливо актуальним у період карантинних обмежень. Подаючи звітність в електронному вигляді, громадяни позбавляють себе потенційних ризиків зараження на COVID-19.

Незважаючи на це, платниками податків не в повній мірі використовується можливість подачі звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Із загальної кількість податкових декларацій, що подані фізичними особами-підприємцями тільки 70 відсотків подано за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку, юридичними особами 88 відсотків декларацій подано в електронному вигляді.

Інформацію щодо подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку  можна отримати на офіційному вебпорталі ДПС України на головній сторінці у розділі «Електронна звітність».

Також, в режимі zoom-конференцій фахівці ДПІ у м. Полтава, Кременчуцької та Лубенської ДПІ надають практичну кваліфіковану допомогу щодо формування та  подання звітності в електронному вигляді. Для участі в zoom-конференції необхідно попередньо записатись за телефонами, вказаними на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/anonsi-ark/25908.html .

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області