Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2021 року до місцевих бюджетів Полтавщини надійшло майже 68 млн.грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі

опубліковано 30 квітня 2021 о 09:20

А саме, за інформацією ГУ ДПС у Полтавській області у першому кварталі 2021 року робота за напрямком контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

Як повідомив журналістам в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Бондаренко, за результатами роботи, відповідно до закріплених платежів, з початку року до бюджетів усіх рівнів забезпечено наступні надходження: акцизного податку в цілому до державного бюджету - 0,5 млн. грн., зокрема, до загального фонду державного бюджету надійшло 0,2 млн. грн.; акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів в сумі 67,7 млн.грн.; зі сплати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами до місцевих бюджетів надійшло 69,9 млн.грн.; зі сплати за ліцензії на право виробництва, оптової, роздрібної торгівлі пальним та його зберігання фактичні надходження склали 1,1 млн. гривень.

Для виробництва підакцизної продукції підприємствам-виробникам  згідно вимог законодавства видано 117,4 млн.шт. марок акцизного податку.

Для виконання визначених завдань забезпечено надання суб’єктам господарської діяльності адміністративних послуг стосовно оформлення ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами та пальним. За січень-березень 2021 року суб’єктам господарювання оформлено: 1659 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольною і тютюновою продукцією (зокрема - 935 ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та 724 - тютюновими виробами);  8 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі пальним, 74 ліцензії на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки).

Всього на території області налічується 6608 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами (в тому числі 3795 ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та 2813 ліцензій-тютюновими виробами.

Також на території Полтавщини налічується 327 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі пальним та 1805 ліцензій на право зберігання пального та 1538 ліцензій на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки).

 

Головне управління ДПС у Полтавській області