Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2021 року до місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 47,5 млн.грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі

опубліковано 16 березня 2021 о 08:31

А саме, за інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області у січні-лютому 2021 року робота за напрямком контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

Як повідомив журналістам в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Бондаренко, за результатами роботи, відповідно до закріплених платежів, до бюджетів усіх рівнів забезпечено наступні надходження: акцизного податку в цілому до державного бюджету - 0,2 млн. грн., зокрема, до загального фонду державного бюджету надійшло 0,1 млн. грн.; акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів в сумі 47,5 млн.грн.; зі сплати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами до місцевих бюджетів надійшло 4,4 млн.грн.; зі сплати за ліцензії на право виробництва, оптової, роздрібної торгівлі пальним та його зберігання фактичні надходження склали 0,8 млн. гривень.

Для виробництва підакцизної продукції підприємствам-виробникам  згідно вимог законодавства видано 76,1 млн.шт. марок акцизного податку.

Для виконання визначених завдань забезпечено надання суб’єктам господарської діяльності адміністративних послуг стосовно оформлення ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами та пальним. За січень-лютий 2021 року суб’єктам господарювання оформлено:  899 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольною і тютюновою продукцією (зокрема - 495 ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та 404 - тютюновими виробами);  60 ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі пальним та на право зберігання пального (1 ліцензію на право оптової торгівлі пальним, 8 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та 51 ліцензію на право зберігання пального).

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області