Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Офіційне працевлаштування відповідно до чинного законодавства – гарантовані соціальні виплати працівникам

опубліковано 10 вересня 2024 о 11:46

Нещодавно у Лохвицькій  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Офіційне працевлаштування – гарантовані  соціальні виплати працівникам». На запитання платників податків відповідав начальник Лохвицької ДПІ Володимир Головня.

Під час «гарячої лінії» додзвонювачі запитували, що передбачає офіційне працевлаштування. Відповідаючи на запитання посадовець відзначив, що офіційне працевлаштування гарантує працівникам:  право на оплату праці, відпустки, лікарняного листа; забезпечує наявність страхового (трудового) стажу; дає можливість реалізації своїх здібностей у продуктивній та творчій праці, мотивує до удосконалення навиків та дає перспективи кар’єрного зростання; надає можливість у судовому порядку відстоювати порушені права та законні інтереси.

Посадовець також роз’яснив, що громадяни повинні вимагати від своїх роботодавців здійснювати виплату заробітної плати відповідно до трудового законодавства прозоро і чесно, тобто не погоджуватись на виплату заробітної плати у «конвертах». Лише офіційне працевлаштування та отримання легальної заробітної плати гарантує працівникам державний соціальний захист. Тож, отримуючи заробітну плату у «конверті», працівник повинен усвідомлювати, що ризикує своїм майбутнім.

Фахівець детально розповів додзвонювачам про нюанси укладання трудового договору, а також роз’яснив роботодавцям порядок подання повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Кожному платникові податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

Більше інформації на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook

ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/TaxUkraine/

Підписуйтесь на канал інформування YouTube  ГУ ДПС у Полтавській області https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA

Завантажуй зручний мобільний застосунок «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,

а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Додаткову  інформацію можна отримати за телефоном  Контакт-центру  ДПС України 0 800 501 007

Лохвицька ДПІ ГУ  ДПС у Полтавській області