Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова знижка для громадян – тема чергової зустрічі з платниками податків

опубліковано 10 вересня 2024 о 11:40

Козельщинська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області продовжує проводити роз’яснювальну роботу серед платників податків про зміни податкового законодавства та необхідність своєчасної сплати податків.

На черговій зустрічі начальниця Козельщинської ДПІ Тетяна Вітер  роз’яснила присутнім основні аспекти отримання громадянами податкової знижки.

Посадовець нагадала за якими витратами можна отримати податкову знижку; яким чином можна отримати податкову знижку громадянину, який знаходиться за межами України; чи існують обмеження на отримання податкової знижки; які необхідно подати документи разом з податковою декларацією для підтвердження витрат; які є способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку тощо.

Податківець проінформувала учасників конференції, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Тетяна Вітер також звернула увагу, що отримати відомості про доходи, які необхідні для заповнення декларації, стало ще простіше. Для цього потрібно завантажити на смартфон мобільний застосунок «Моя податкова», ідентифікуватись онлайн з використанням КЕП або хмарного підпису. У розділі «Послуги» обрати «Отримати відомості про суми виплачених доходів», вказавши необхідний період, та отримати результат за 5 хвилин.

За консультаціями з питання подання податкової декларації про майновий стан і доходи можна звернутися за телефонами (05342) 3-15-61 або безпосередньо до Центру обслуговування платників: смт. Козельщина, вул. Монастирська,11а, понеділок - четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв.; п'ятниця з 08 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.; обідня перерва з 12.00 до 12.45, вихідні дні - субота та неділя.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області