Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги можна отримати оперативно та якісно в Кременчуцькій ДПІ!

опубліковано 10 вересня 2024 о 11:24

У Центрі обслуговування платників Кременчуцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області надається широкий спектр адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг платникам податків, які в зручний для них час мають змогу подати податкову звітність, отримати кваліфіковану консультацію та якісні адміністративні послуги. 

Протягом січня-серпня поточного року до Кременчуцької ДПІ надійшов 17101 запит щодо надання адміністративних послуг..

Найбільшим попитом у платників користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України (у вигляді книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків. З початку року нею скористалися 55232 громадянина. Не менш запитуваною залишається послуга з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Упродовж 8 місяців поточного року за отриманням зазначеної послуги звернулося 1134 громадян.

За 8 місяців фахівцями ДПІ зареєстровано 2430 платників єдиного податку та внесено зміни до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку 1456 фізичних осіб--підприємців. Надано 3717 витягів з реєстру платників єдиного податку та 153 витяги з реєстру платників податку на додану вартість, видано 97 довідок про доходи фізичних осіб – підприємців, зареєстровано 1078 книг обліку розрахункових операцій, 99 розрахункових книг та 382 реєстратори розрахункових операцій. Опрацьовано 89 звернень від фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента України. 

Станом на 01.09.2024 фахівцями Кременчуцької ДПІ надано 16239 тисяч адміністративних послуг. 

Окрім надання адміністративних послуг у ЦОПі платникам та громадянам надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС. 

Для платників працюють 5 комп’ютерів з доступом до мережі Інтернет. Платники, які отримали електронний цифровий підпис, мають змогу формувати та передавати звітність  в електронному вигляді. 

Щоденно фахівці Кременчуцької ДПІ надають практичну допомогу та проводять тренінги з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» https://cabinet.tax.gov.ua та інших сервісів від ДПС. 

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області