Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Решетилівській ДПІ проведено черговий тренінг для платників податків

опубліковано 09 вересня 2024 о 15:39

Днями  в Решетилівській   ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській  області  проведено черговий тренінг для платників податків, під час якого розповіли  як отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків для дитини.

Під час спілкування з платниками посадовці зазначили, що облікові картки № 1ДР малолітніх осіб (до 14 років) подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, необхідно подати засвідчений в установленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою (після пред'явлення повертається) та його копію.

Фахівці Решетилівської ДПІ  відмітили, що у разі виникнення необхідності у реєстрації в Державному реєстрі малолітніх осіб, які залишились без піклування батьків та стосовно яких не прийнято рішення про встановлення опіки (піклування), документи на проведення реєстрації подаються представником органу опіки і піклування з документальним підтвердженням особи представника та його повноважень за наявності свідоцтва про народження.

Податківці також звернули увагу, що документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі малолітньої особи, видається одному з батьків (усиновителю, опікуну, піклувальнику) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника), протягом трьох робочих днів з дня звернення до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи та може бути продовжено до п’яти робочих днів у разі звернення до іншого контролюючого органу.

Наприкінці заходу посадовці розповіли про порядок подання документів з метою отримання податкового номеру для дитини в електронній формі та закликали до максимального використання електронних сервісів ДПС, мобільного застосунку «Моя податкова».

Більше інформації на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook

ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/TaxUkraine/

Підписуйтесь на канал інформування YouTube  ГУ ДПС у Полтавській області https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA

Завантажуй зручний мобільний застосунок «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,

а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Додаткову  інформацію можна отримати за телефоном  Контакт-центру  ДПС України 0 800 501 007,

Решетилівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області