Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Листування платників податків з органами податкової служби через сервіс «Електронний кабінет»

опубліковано 31 липня 2024 о 14:22

Листування платників податків з органами податкової служби в електронній формі регулює пункт 42.4 статті 42 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Відповідно до пункту 42.4 статті 42 Кодексу, платники податків, які подають звітність в електронній формі та /або пройшли електронну ідентифікацію он-лайн в електронному кабінеті, можуть здійснювати листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги»

 Щоб отримувати кореспонденцію з податкової служби, платнику податків необхідно у режимі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету http://cabinet.tax.gov.ua заповнити «Заяву про бажання отримувати документ через Електронний кабінет» (J/F 1391602) і подати її до контролюючих органів. 

Відповідно до абзацу першого п. 21 Наказу № 637 платник податків один раз протягом року може надіслати контролюючому органу через Електронний кабінет заяву про відмову отримувати документ через Електронний кабінет за формою згідно з додатком 4 до Наказу № 637 – F/J 1391702 у разі необхідності.  

Машівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області