Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання податкової звітності

опубліковано 23 липня 2024 о 15:53

Фахівці Гребінківської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області надають як практичну, так і теоретичну допомогу платникам податків у поданні звітності. На сьогоднішній день платник податків має вибір яким способом йому подати податкову звітність до контролюючого органу. Подати звітність можна в один із таких способів:

  • особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
  • надіслати поштою з повідомлення про вручення та з описом вкладення;
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Для зручності платників податків в Державній податковій службі України функціонує безкоштовний сервіс «Електронний кабінет» (далі – ЕК), скористатись яким можливо цілодобово як з персональних комп’ютерів так і з інших пристроїв. Вхід до ЕК здійснюється з використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів. Для формування та надсилання документів звітності в електронній формі платник авторизується в Електронному кабінеті.

Меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету надає можливість платникам податків створити електронні документи звітності, перевірити, підписати та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів. Вкладка «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» надає доступ до квитанцій щодо приймання та обробки надісланого електронного документа контролюючим органом. Переглянути подану звітність, незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях, можна скориставшись меню «Перегляд звітності» приватної частини Електронного кабінету. 

Подання податкової звітності в електронному вигляді має багато переваг для платників податків, таких як:

  • економія часу, адже не потрібно відвідувати територіальний орган державної податкової служби;
  • самостійний вибір часу подачі податкової звітності;
  • не потрібно дублювати та зберігати на паперових носіях;
  • автоматична перевірка поданої звітності;
  • постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх норм законодавства;
  • конфіденційність інформації.

Гребінківська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області