Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лубенська ДПІ: від понеділка до суботи

опубліковано 26 червня 2024 о 12:41

Сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг – одна із основних функцій податкової служби.

У період з 17 по 21 червня 2024 року до Лубенської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг, консультацій з питань податкового законодавства та з інших питань,що відносяться до компетенції податкових органів звернулось 396 платників податків: 

– підприємців, юридичних осіб, а також мешканців Лубенської територіальної громади та мешканців інших територій України.

Найбільш запитуваними є і залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 67 фізичних осіб, з них 4 громадянина з інших регіонів України. Видано 24 відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, з них 1 відомість громадянину з іншого регіону.
     Протягом минулого тижня фахівці Центру обслуговування платників Лубенської ДПІ зареєстрували 21 платника єдиного податку, 10 реєстраторів розрахункових операцій, у тому числі 6 програмних реєстраторів розрахункових операцій, 1 книгу обліку розрахункових операцій та 11 розрахункових книжок. Видано  41 витяг з реєстру платників єдиного податку, в тому числі 1 платнику з міста Каховка та 2 витяги платникам з Реєстру платників податку на додану вартість, 1 з них платнику з міста Каховки. Внесено зміни до свідоцтв платників єдиного податку відповідно до поданих заяв по 16 платниках.

Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, за тиждень було опрацьовано 40 відомостей.

Надання адміністративних послуг є і залишається одним із пріоритетних напрямів у роботі Лубенської ДПІ, але при цьому в Центрі обслуговування платників Лубенської ДПІ відвідувачам надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях. Фахівцями Лубенської ДПІ за тиждень було залучено 23 платника податків до подачі звітності в електронному вигляді, в тому числі 9 юридичних осіб та 14 фізичних осіб-підприємців.

На постійній основі здійснюється приймання вхідної кореспонденції,   взяття на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погодження довідок-розрахунків про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску. Протягом тижня погоджено 1 довідку-розрахунок про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску.

У Центрі обслуговування платникам податків надаються роз’яснення вимог Закону України № 3219–IX «Про внесення змін до Податкового кодексу  України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Фахівці Центру обслуговування платників податків завжди готові надати допомогу в отриманні адміністративних та інших послуг, які надаються органами Державної податкової служби не лише громадянам Лубенської територіальної громади, але й особам з інших регіонів України.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

ДПС розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний громадянам та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і iOS!

«Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням запропонованих платіжних систем. Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП– ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші. 

Начальник Лубенської ДПІ на постійній основі приймає участь у виробничих нарадах та засіданнях виконавчого комітету Лубенської міської ради.

17 червня 2024 року Олександр Коломієць прийняв участь у виробничій нараді під головуванням Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка, на якій було підведено підсумки минулого тижня та розглянуті питання життєдіяльності Лубенської територіальної громади.
    
Лубенська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області