Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум на тему: «Використання електронних сервісів ДПС і мобільного застосунку «Моя податкова»

опубліковано 26 червня 2024 о 12:39

У Центрі обслуговування платників Решетилівської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся практикум із питань використання електронних сервісів податкової служби, під час якого платників податків ознайомили з новим сучасним мобільним застосунком «Моя податкова» від ДПС.

Учасників заходу проінформували, що мобільний застосунок «Моя податкова» можна завантажити на телефони як на платформу Android, так і iOS. Це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Фахівці  на практиці показали громадянам, що у розділі «Мої дані» мобільного застосунку можна перевірити інформацію про: адресу реєстрації місце проживання; об’єкти оподаткування; обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР); стан розрахунків з бюджетом. У розділі «Послуги» доступно: направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів; подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка).

У розділі «Повідомлення» доступні: квитанції; відомості з Державного реєстру фізичних осіб платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків; інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору; листи від контролюючого органу.

Податківці звернули увагу, що застосунок доповнюватиметься новими можливостями відповідно до потреб платників податків. При цьому відмітили, що у разі виникнення будь-яких запитань щодо роботи застосунку та наявності пропозицій щодо вдосконалення сервісів, користувачі можуть надсилати пропозиції за адресою infotax@tax.gov.ua або звертатися за телефоном 0 800 501 007. 

 

Решетилівська  ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області