Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримання картки платника податків та оновлення персональних даних в ДРФО

опубліковано 20 червня 2024 о 08:38

Отримання картки платника податків є однією з найпоширеніших та найбільш запитуваних послуг за якою звертаються громадяни до Центру обслуговування платників Гребінківської ДПІ.

Фахівці Гребінківської ДПІ інформують, що для отримання картки платника податків та оновлення персональних даних в ДРФО громадяни України можуть звернутися до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу (за місцем перебування).

Відповідно до п. 70.5 ст. 70 розділу ІІ Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – Кодекс) та розд. ІІI Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 (далі – Положення) для проведення реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків використовуються дані документа, що посвідчує особу:

для громадян України:

паспорт громадянина України (далі – паспорт);

паспорт громадянина України для виїзду за кордон з відміткою про оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне проживання (для громадян України, які виїжджають за кордон на постійне проживання чи постійно проживають за кордоном);

тимчасове посвідчення громадянина України;

Для підтвердження інформації про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особа подає один з таких документів:

витяг з реєстру територіальної громади;

паспорт, виготовлений у формі книжечки;

тимчасове посвідчення громадянина України.

Для підтвердження факту внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи така особа подає довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 509.

Для отримання послуги особа може звернутися особисто або за бажанням  документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, може бути виданий її представнику за наявності документа, що посвідчує особу такого представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопії (з чітким зображенням), а також довіреності, засвідченої у нотаріальному порядку, на видачу такого документа (після пред’явлення повертається) та її копії.

Гребінківська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області