Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лохвицька ДПІ: адміністративні та сервісні послуги для платників податків

опубліковано 18 червня 2024 о 10:18

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

За період з 01січня по 31 травня 2024 року до Лохвицької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання консультацій з питань застосування податкового законодавства та адміністративних послуг зверталися платники податків – підприємці та юридичні особи, а також пересічні громадяни Лохвицької, Сенчанської, Заводської територіальних громад та мешканці з інших територій України.   

Найбільш запитуваними залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 1296 фізичних осіб. Видано 346 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. 

Також за 5 місяців 2024 року фахівці Центру обслуговування платників Лохвицької ДПІ зареєстрували 26 реєстраторів розрахункових операцій,  24 книг обліку розрахункових операцій та 154 розрахункових книжок. Опрацьовано 107 заяви платників  єдиного податку на реєстрацію, перереєстрацію та внесення змін, видано 188 витягів з реєстру платників  єдиного податку. 

Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Було опрацьовано 353 відомості.

Надання адміністративних послуг є одним із пріоритетних напрямів у роботі Лохвицької ДПІ, проте при цьому в Центрі обслуговування платників Лохвицької ДПІ платникам та громадянам надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій, користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді. 

На постійній основі фахівцями Лохвицької ДПІ проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції, взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погодження довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної 
плати, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента.

До послуг платників  комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет  і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, скристатися Електронним кабінетом платника, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, що містить зразки заповнення  звітності та заяв.     

Лохвицька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області