Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги, надані Котелевською ДПІ за січень – травень 2024

опубліковано 11 червня 2024 о 14:24

Сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг – одна із основних функцій Державної податкової служби.

Інформуємо, що на податковому обліку в Котелевській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області перебуває 558 фізичних осіб підприємців та 278 юридичних особи. Центр обслуговування платників Котелевської ДПІ щоденно відвідує близько 25 – 30 осіб із різних питань: отримання адміністративних послуг, усних консультацій, проведення звірки даних за письмовою заявою платників податку на майно з фізичних осіб (податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю), навчання, роз`яснення  та практичної допомоги в користуванні електронними сервісами ДПС. Так, за період з 01.01.2024 по 31.05.2024 фахівцями Центру обслуговування платників Котелевської ДПІ було надано 1125 адміністративних послуг, а саме:

- видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків – 457;

-         видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 453;

-         реєстрація реєстратора розрахункових операцій – 16;

-         реєстрація книг обліку розрахункових операцій – 27;

-         реєстрація розрахункових книжок – 38;

-         надання витягу з реєстру платників податку на додану вартість – 4;

-         зареєстровано 38 платника єдиного податку;

-         надано 53 витяги з реєстру платників єдиного податку;

-         опрацьовано 4 звернень від фізичних осіб щодо підтвердження статусу податкового резидента України;

-         погоджено довідок-розрахунків про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску – 7.

Щоденно опрацьовуються  відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників за період з 01.01.2024 по 31.05.2024 було опрацьовано 125 відомостей.

Надання адміністративних послуг є  одним із пріоритетних напрямів в роботі Котелевської  ДПІ. В Центрі обслуговування платників відвідувачам також  надаються роз’яснення вимог Закону України № 3219–IX «Про внесення змін до Податкового кодексу  України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Щоденно фахівці Котелевської ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника https://cabinet.tax.gov.ua» та інших сервісів. Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Одночасно повідомляємо, що ДПС розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний громадянам та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і iOS!

«Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням запропонованих платіжних систем. Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – Дія Підпис, Smart ID від Приватбанку та інші.

 

Котелевська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області