Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи Новосанжарської ДПІ з початку 2024 року

опубліковано 03 червня 2024 о 15:24

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг. 

З початку поточного року фахівціями Центру обслуговування платників Новосанжарської ДПІ надано 2400 адміністративних послуг, із яких  послуг платникам інших регіонів України – 895.
Найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. Даною послугою скористались  734 громадаянина, в тому числі 238 громадян з інших регіонів країни. Надано  послуг з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків 446, з них  –  41 з іншого регіону країни.

За зазначений звітний період  фахівці Центру обслуговування платників Новосанжарської ДПІ зареєстрували платниками єдиного податку 140 фізичних осіб,  у тому числі інших регіонів  –  66, видали витягів з реєстру платників  єдиного податку 218 (мешканцям інших регіонів  –  96, зареєстрували 18 реєстраторів розрахункових операцій, 51 книгу обліку розрахункових операцій та 235 розрахункових книжок. Підтверджено статус податкового резидента України 2 фізичним особам.

Окрім адміністративних послуг в Новосанжарській ДПІ протягом звітного періоду надано 1112 консультаційних та інформаційних послуг щодо діючої системи оподаткування, кампанії декларування доходів громадян, отриманих за 2023 рік, застосування права на податкову знижку, роз’яснень та проведення звірки про сплату майнових податків, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.   

З початку року до Новосанжарської ДПІ подано платниками 4898 податкових звітів, із яких в електронному вигляді  –  4888, що складає 99,8 відсотків від загальної кількості.

У Центрі обслуговування платників Новосанжарської ДПІ також на постійній основі видаються довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймається вхідна кореспонденція, проводиться робота по взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, надаються реквізити на сплату податків та зборів.

Крім того,  відвідувачі мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу користуватися Електронним кабінетом платника: http://cabinet.tax.gov.ua. Працівники Центру ослуговування платників надають інформаційну та практичну допомогу платникам щодо подання звітності засобами електронного зв’язку, використання електронних сервісів ДПС України.

Новосанжарська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області