Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про подання декларації про майновий стан і доходи розповідали в Горішньоплавнівській ДПІ

опубліковано 17 квітня 2024 о 14:37

У Центрі обслуговування платників Горішньоплавнівської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області на постійній основі проводить інформаційно-роз’яснювальна робота щодо декларування доходів громадян, застосування права на податкову знижку та надається практична допомога при поданні податкової звітності, в тому числі, Декларації про майновий стан і доходи.

Податківець інформувала платників, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року. Сплатити визначені в декларації суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору необхідно до 01 серпня поточного року.

Податківці також розповіла про випадки, за яких платники податку - фізичні особи зобов’язані самостійно обчислити суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що підлягають сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації. Також повідомляється про способи подання декларації та звертають увагу платників податків, що за несвоєчасне подання податкової декларації передбачено відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Фахівці Горішньоплавнівської ДПІ пояснюють, що подати податкову декларацію платник може особисто або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет платника податків, а для отримання податкової знижки – ще й через мобільний застосунок «Моя податкова».

Під час зустрічі з платниками фахівці на практиці демонстрували як діє функціонал «Електронного кабінету платника податків», у якому створено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», та який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податку та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

За консультаціями з питань подання податкової декларації про майновий стан та доходи можна звернутись за телефоном (05348) 4-42-04 або безпосередньо до Центру обслуговування платників за адресою: м. Горішні Плавні, вул. Миру, буд.24, графік роботи: понеділок - четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв.; п'ятниця з 08 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.; обідня перерва з 12 год. 00 хв. до 12 год. 45 хв., вихідні дні - субота та неділя.

Горішньоплавнівська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області