Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи Семенівської державної податкової інспекції за перший квартал 2024 року

опубліковано 16 квітня 2024 о 14:11

У Семенівській ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області підсумували результати надання адміністративних послуг за три місяці 2024 року.

З початку року послугами Центру обслуговування платників Семенівської ДПІ скористалося 2259 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також громадян Семенівської селищної та Оболонської сільської громад та інших територій України, яким надано 909 адміністративнихї  послуг, серед яких найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку року видано 490 карток та  149 відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Станом на 1 квітня  поточного року на обліку у Семенівській ДПІ перебуває  959 платника податків, з них 390 юридичних осіб  та 569 фізичні особи. За три місяці 2024 року  взято на облік  26 новостворених платника.

Фахівцями Семенівської  ДПІ з початку року опрацьована 41 заява про застосування спрощеної системи оподаткування фізичних осіб-підприємців. Також видано 49 витягів з реєстру платників єдиного податку-фізичних осіб-підприємців та 7 витягів з реєстру платників ПДВ.

Крім того, зареєстровано 40 книг обліку розрахункових операцій, 25 розрахункових книжок та 8 реєстраторів розрахункових операцій.

За січень-березень 2024 року до Семенівської ДПІ подано 2639 податкових звітів, в тому числі в електронному вигляді 2618,  що становить  99,2  відсотка.

Семенівською ДПІ    на постійній основі проводиться  інформаційно-роз’яснювальна роботи з платниками щодо користування онлайн- сервісами ДПС, подання звітності в електронному вигляді, в тому числі шляхом проведення гарячих ліній та занять-практикумів.  

 Податківці звертають особливу увагу на інформування суб’єктів господарювання щодо реєстрації та застосування класичних і програмних реєстраторів розрахункових операцій, окремі питання щодо декларування доходів громадян отриманих за 2023 рік, застосування права на податкову знижку.

Також у Центрі обслуговування платників,  відвідувачі мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді та  отримувати адміністративні послуги в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника.  

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області