Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Маєте нерухомість але не отримали податкове повідомлення-рішення- зверніться до податкової для звірки нарахування податку

опубліковано 16 квітня 2024 о 14:10

Кременчуцька ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що податкове повідомлення–рішення надсилається платнику за його податковою адресою. Інформація щодо податкової адреси – це інформація внесена до інформаційних баз податкової служби на підставі даних представлених платником особисто. В більшості випадків дані місця реєстрації подані громадянами до податкової служби в період, коли вони звертались з метою отримання ідентифікаційних кодів. 

З цього часу багато хто змінив місце реєстрації, а податкову не повідомив. Податкове повідомлення-рішення надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі, тобто стару адресу. Таким чином платник не ознайомлений із сумою проведених нарахувань податку. Внаслідок чого виникає податковий борг, штрафні санкції, арешт майна.

Тому, власникам майна, які мають нерухомість, але не отримали податкових повідомлень–рішень, рекомендуємо звернутись до податкової служби з метою звірки нарахування податку, а також своєї податкової адреси. При собі необхідно мати документи, що посвідчують право власності на майно та паспорт чи ID-картку з місцем реєстрації. 

Кременчуцькі податківці щоденно  консультують у приміщенні Центру обслуговування платників Кременчуцької ДПІ (м. Кременчук, вул. Троїцька, 76, секція 4) з питань нарахування майнових податків.

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області