Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи у сфері надання адміністративних послуг Центру обслуговування платників Котелевської ДПІ протягом I кварталу 2024 року

опубліковано 12 квітня 2024 о 14:21

Котелевська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що протягом I кварталу 2024 року до Центру обслуговування платників (далі – ЦОП) звернулося 3496 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян.

За зазначений період податківцями опрацьовано 717 звернень та надано 375 адміністративних послуг . Найбільш запитуваними залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 283 фізичних осіб. Надано 342 послуги з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Протягом I кварталу 2024 року фахівцями Центру обслуговування платників  Котелевської ДПІ зареєстровано 25 платників єдиного  податку, надано 34 витяги з реєстру платників єдиного податку, зареєстровано 17 книг обліку розрахункових операцій та 19 розрахункових книжок, 11 реєстраторів розрахункових операцій. Підтверджено статус податкового резидента України 2 фізичним особам. Крім цього, за звітний період сформовано та видано 3 витяги з реєстру платників податку на додану вартість.

Протягом I кварталу 2024 року забезпечено приймання звітності від платників податків у кількості 1959, в тому числі 1954 засобами телекомунікаційного зв’язку. 

Також, у  Центрі обслуговування платників податків Котелевської ДПІ систематично проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота з платниками щодо користування он-лайн послугами ДПС, зокрема сервісом «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua/), мобільним застосунком «Моя податкова». Проводилися навчання, тренінги щодо переваг  подання звітності, замовлення довідок, витягів  в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Котелевська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області