Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання якісних та своєчасних адміністративних послуг - одне з пріоритетних завдань Козельщинської ДПІ

опубліковано 12 квітня 2024 о 14:17

Одним із основних напрямів роботи Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області є створення сприятливих умов для платників податків щодо отримання якісних адміністративних, консультативних, та інформаційних послуг.

За І квартал 2024 року Центром обслуговування платників Козельщинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області  надано 727 адміністративних послуг.

Найбільш запитуваними були і залишаються послуги з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – надано 337, послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. Дану послугу протягом зазначеного періоду отримали 232 фізичні особи.  

За три місяці 2024 року працівники Центру обслуговування платників Козельщинської ДПІ   надали 33 витяги з реєстру платників  єдиного податку, з них 9 витягів платникам інших регіонів України, опрацювали 26 заяв платників  єдиного податку про реєстрацію, перереєстрацію та внесення змін до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку. Крім того, протягои І кварталу 2024 року було зареєстровано 2 реєстратори розрахункових операцій, 25 книг обліку розрахункових операцій та 62 розрахункові книжки.

Підтверджено статус податкового резидента України 4 фізичним особам.
За звітний період сформовано  та видано 5 витягів з реєстру платників податку на додану вартість. Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, за 3 місяці поточного року була опрацьована 78 відомостей. 

У Центрі обслуговування платників Козельщинської ДПІ платникам та громадянам також надавалися консультативні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій, користування електронними сервісами ДПС, використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій. 

Протягом І кварталу 2024 року прийнято та опрацьовано 3063 документів податкової та іншої звітності з додатками в паперовому вигляді та засобами комунікаційного зв’язку: юридичними особами подано 2206 документів, з яких 2206 – в електронному вигляді (100%); фізичними особами подано 857 документів, з них 856 – в електронному вигляді, 1 – в паперовій формі. Загалом, відсоток подачі звітності засобами комунікаційного зв’язку складає – 99,97%.

У приміщенні Центру обслуговування платників Козельщинської ДПІ до послуг платників є комп’ютер, який підключений до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Отримання електронного цифрового підпису дає можливість подавати податкові декларації через сервіс «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/) або через інші програмні забезпечення, а в перевагах подання податкової звітності в електронному вигляді як для себе, так і для податкової служби, платники податків вже переконалися.

Кваліфікований електронний підпис кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

За консультаціями з питань отримання адміністративних послуг можна звернутись за телефонами (05342) 3-15-61 або безпосередньо до Центру обслуговування платників: смт. Козельщина, вул. Монастирська,11А, понеділок - четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв.; п'ятниця з 08 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.; обідня перерва з 12.00 до 12.45, вихідні дні - субота та неділя.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області