Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості звільнення від оподаткування ФОП, які мобілізовані до війська - інформує Диканська ДПІ

опубліковано 28 березня 2024 о 15:58

Диканська ДПІ Головного упавління ДПС у Полтавській області інформує, про особливості оподаткування фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП), які мобілізовані до війська або виконують інші обов'язки, до яких вони залучені державою, на час введення військового стану.

Ще у вересні 2022 року почав діяти Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України, затверджений наказом МФУ від 29.07.2022 р. №225 (далі – Порядок №225), яким визначено алгоритм для підтвердження резидентами можливості чи неможливості своєчасного виконання, зазначених вище обов'язків і затверджено перелік документів, що засвідчують таку неможливість.

Для отримання звільнення особа подає заяву в довільній формі та копію військового квитка або копію документа, який засвідчує зарахування особи на військову службу в період мобілізації (наприклад, витяг із наказу командира військової частини). Подати документи потрібно до органу ДПС, у якому особу зареєстровано платником, упродовж 10 днів після звільнення зі служби. У разі, якщо внаслідок отриманих поранень ФОП проходив лікування та/або реабілітацію, заяву та копії документів треба подати протягом 10 днів після закінчення зазначених процедур.

 

Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області